22-07-2014 07:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autofabrikant BMW en batterijproducent Samsung SDI hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de levering van batterijen voor het elektrische wagenpark van BMW.

BMW tekent voor miljarden dollars aan batterijen voor de volledig elektrische i3, de plug-in hybride i8 en toekomstige i-modellen. Samsung SDI gaat die de komende jaren leveren.

Belangrijkste afspraak is dat dat de levering van batterijen aan BMW op de middellange termijn zal toenemen. De Duitsers verwachten dat de vraag naar elektrische en plug-in hybride auto’s zal blijven stijgen, en wil zo een stabiele aanvoer van batterijen vaststellen. Dat is belangrijk om te rivaliseren met concurrent Tesla Motors, dat ook elektrische luxe-auto’s maakt.

 

Prestaties

 

“Batterijen zijn een belangrijk onderdeel van elke elektrische auto omdat het afstand en prestaties bepaalt,” laat BMW’s inkoopmanager Klaus Draeger weten. De samenwerking met Samsung, dat ook batterijen voor Apple maakt, staat daarom in hoog aanzien. Draeger: "Het is een bewijs van succesvolle Koreaans-Duitse samenwerking met innovatieve technologieën."

De Duitse autoproducent werkt al langer samen met het Koreaanse Samsung SDI: in 2009 sloot het de eerste overeenkomst voor de productie van batterijen voor BMW. De auto’s worden in het Beierse Dingolfing in elkaar gezet.

Bron: Bloomberg, BMW |Foto: Karlis Dambransvia Flickr