22-07-2014 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De hypermoderne Quant e-sportlimousine is goedgekeurd voor de Europese wegen. Dat maakt onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf NanoFlowCell bekend.

De Quant e-sportlimousine krijgt zijn energie van een zogenaamde flow cell-batterij, waarbij het elektrolyt zit opgeslagen in externe tanks en door de batterij stroomt. Het Liechtensteinse bedrijf claimt een actieradius van 600 kilometer te halen, ongeveer vijf keer die van een gemiddelde elektrische auto. Ook opladen is geen probleem: het elektrolyt kan bij een speciaal tankstation simpelweg vervangen worden door vers geladen vloeistof. De vloeistof bestaat uit metaalzouten.

De flow cell -batterij bestaat al langer en had een capaciteit vergelijkbaar met de gangbare lithium-ion accu. NanoFlowCell heeft deze technologie naar eigen zeggen aanzienlijk verbeterd. Dat zorgt voor prestaties vergelijkbaar met die van andere sportwagens. De sportauto schiet van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden.

Nu de Quant e-sportlimousine de weg op mag, gaat NanoFlowCell hard aan de slag om een productiemodel te maken. Wat die gaat kosten, is nog niet bekend.

Bron: nanoflowcell | Foto: nanoflowcell