09-05-2018 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

Nissan stopt geleidelijk met de verkoop van dieselauto’s in Europa. Het besluit is een direct gevolg van afnemende interesse in de vervuilende auto’s, aangezien verboden en verhoogde belastingen op dieselauto’s in verschillende landen en steden zijn aangekondigd.

Zo kondigden Frankrijk, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk al een verbod op de verkoop van dieselauto’s aan. De Italiaanse hoofdstad Rome liet eerder ook al weten dat het dieselauto’s uit de binnenstad zal weren. Daarnaast besloot een Duitse rechter onlangs dat steden, onafhankelijk van de federale overheid, ook dieselauto’s mogen verbieden.

Genoeg ontwikkelingen dus die het einde van de dieselauto lijken in te luiden. Verschillende automerken speelden hier al op in. Zo kondigden Toyota en Fiat Chrysler ook al aan om te stoppen met de verkoop van dieselauto’s in Europa. Ook Porsche kondigde aan dat het stopt met de productie van dieselauto’s.

Nissan en diesel

Nu voegt Nissan zich bij deze steeds langer wordende lijst. Een woordvoerder van het Japanse automerk stelt tegenover Reuters dat de uitfasering geleidelijk zal plaatsvinden. Wanneer Nissan dieselauto’s precies uit de verkoop haalt, is vooralsnog niet bekend.

“Er is momenteel nog vraag naar dieselauto’s, dus ze blijven vooralsnog beschikbaar”, stelt de woordvoerder. “Door in te zetten op elektrisch rijden verwachten we dieselauto’s uiteindelijk uit de verkoop te halen.”

Elektrisch rijden

Eerder kondigde Nissan al de ambitieuze doelstelling aan om 1 miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen. Met de Nissan Leaf heeft het automerk in ieder geval al de best verkopende elektrische auto ter wereld in handen. Ook staat de elektrische IMx Kuro op de planning.

Lees ook:

Bron: Rueters | Foto: Nissan