14-05-2018 16:05 | Door: Hidde Middelweerd

Rolls-Royce verwacht in 2040 enkel nog elektrische auto’s te produceren. Het Britse automerk verwacht dat dit nodig is om aan internationale wetgeving op het gebied van luchtvervuiling te kunnen voldoen.

Dat stelt ceo Torsten Müller-Otvos tegenover de Financial Times. Momenteel produceert Rolls-Royce enkel 12-cilinder benzinemotoren. Het automerk kondigde echter eerder al aan dat de nieuwe Phantom volledig elektrisch wordt.

Elektrisch rijden

Met de overstap naar uitsluitend elektrische auto’s speelt Rolls-Royce in op de steeds strenger wordende regelgeving op het gebied van uitstoot en luchtvervuiling. Landen als Frankrijk, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk hebben al een ban op de verkoop van diesel- en benzineauto’s aangekondigd.

Lees ook: Costa Rica kondigt volledige ban op fossiele brandstoffen aan

Rolls-Royce verwacht dat andere markten, zoals de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, zullen volgen. “Saudi-Arabië, Dubai, Abu Dhabi: ze richten allemaal hun pijlen op alternatieve energie”, zegt Müller-Otvos. “Elektrificatie zal uiteindelijk ook in deze landen plaatsvinden.”

CO2-uitstoot

De ceo stelt dat Rolls-Royce verbrandingsmotoren blijft aanbieden zolang het legaal is. De transitie richting elektrisch rijden maakt het automerk dan ook niet uit milieuoverwegingen, benadrukt hij: “Onze auto’s worden over het algemeen niet voor lange afstanden gebruikt. De uitstoot is dan ook veel lager dan bij andere automerken. Maar elektrisch rijden is de toekomst: daar moeten we ons op voorbereiden.”

Bron: Financial Times | Foto: Rolls-Royce