15-05-2018 10:21 | Door: Hidde Middelweerd

Snellaadstations voor elektrische auto’s, van verschillende aanbieders, schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Toch is het laadnetwerk van Tesla nog steeds de grootste. Niet alleen dat, het aantal Superchargers van het automerk groeit in recordtempo.

Sinds het begin van dit jaar heeft Tesla maar liefst 121 nieuwe snellaadstations geopend. Daarnaast werden bestaande stations uitgebouwd met nieuwe Superchargers. Het gaat in totaal om 1.324 nieuwe Superchargers sinds het begin van dit jaar.

Elektrisch laden

Tesla beschikt hiermee over een van de grootste snellaadnetwerken ter wereld, met in totaal 1.229 snellaadstations en 9.623 snelladers. Ook beheert het automerk veruit de grootste snellaadstations van één aanbieder ter wereld. Zo zijn er in Californië twee snellaadstations te vinden met 40 laadpunten. In China heeft Tesla zelfs snellaadstations met 50 Superchargers gerealiseerd.

De groei van Tesla’s snellaadnetwerk lijkt in de nabije toekomst niet te stoppen. Wereldwijd zijn er momenteel nog eens 50 snellaadstations in aanbouw.

Elektrisch rijden

Om de transitie richting elektrisch rijden goed te laten verlopen, is een dekkende laadinfrastructuur essentieel. Verschillende aanbieders werken inmiddels aan het realiseren van dit netwerk. In Europa werkt Allego bijvoorbeeld aan het project Mega-E, dat zich richt op het installeren van krachtige snelladers in Europa. In totaal gaat het om 322 laadpunten die over twintig Europese landen worden verdeeld.

Andere voorbeelden van nieuwe Europese laadnetwerken zijn Ionity, een initiatief van autofabrikanten als BMW en Volkswagen, en Ultra-E, een samenwerking tussen Allego en verschillende autofabrikanten. Bij deze projecten gaat het vooral om snelladers die een vermogen hebben van 350 kW.

Bron: Electrek | Foto: Tesla