30-05-2018 14:02 | Door: Hidde Middelweerd

De Duitse start-up Sono Motors werkt nu al een tijdje aan een elektrische auto die volledig uitgerust is met zonnecellen: de Sion. In een interview met CleanTechnica geeft mede-oprichter Laurin Hahn meer details vrij over de innovatieve auto.

De compacte, elektrische auto moet eind 2019 van de band rollen en krijgt een prijskaartje van $ 25.000.

Zonne-energie

De elektrische auto wordt daarnaast uitgerust met een batterij van 35 kilowattuur, resulterend in een actieradius van ongeveer 250 kilometer. De grote vraag is echter: hoeveel kilometer kan de Sion dagelijks op zonne-energie rijden?

Volgens Hahn gaat het op zomerse dagen om bijna 30 kilometer per dag. In de winter daalt de verwachte actieradius op zonne-energie fors, naar ongeveer 5 kilometer per dag.

Sono hoopt 10.000 exemplaren van de auto per jaar te verkopen, wanneer hij op de markt verschijnt. De eerste stap is inmiddels gezet: het bedrijf heeft inmidels 3.800 pre-orders binnen.

Lightyear One

Sono Motors is niet het enige bedrijf dat een elektrische zonneauto in de pijplijn heeft. Ook in Nederland wordt hard aan zo’n auto gewerkt. Het Eindhovense Lightyear werkt aan zijn eigen elektrische auto op zonne-energie: de Lightyear One.

In 2019 moeten de eerste tien exemplaren van de auto klaar zijn voor gebruik. Het bedrijf belooft 20.000 kilometer op zonne-energie per jaar, in zonnige regionen zoals Hawaii. De elektrische auto krijgt een prijskaart van € 119.000.

Lees ook:

Bron: CleanTechnica | Foto: Sono Motors