11-06-2018 16:28 | Door: Britt van den Elshout

Het doelgroepenvervoer in de gemeente Zwolle wordt vanaf 2025 volledig uitgevoerd met zero-emissie voertuigen. Deze ambitie hebben de gemeente Zwolle en vervoersbedrijf Munckhof uitgesproken met de ‘Coalition of the Willing’.

In deze coalitie hebben verschillende overheden, vervoersbedrijven en brancheorganisaties in het personenvervoer afspraken gemaakt over het verduurzamen van het vervoer. Zo ondersteunt de coalitie bijvoorbeeld het Bestuursakkoord Zero Emission Doelgroepenvervoer. Het doel van het bestuursakkoord is gelijk aan die van de gemeente Zwolle: in 2025 moeten alle voertuigen voor doelgroepenvervoer zero-emissie zijn.  

Milieuvriendelijke voertuigen

Door de ondertekening van het convenant zal vervoersbedrijf Munckhof moeten zorgen voor steeds milieuvriendelijker personenvervoer. Deze zomer zal het bedrijf daarom starten met milieuvriendelijke (groen gas) voertuigen. Op termijn zullen er echter strengere maatregelen genomen moeten worden, zoals het rijden met elektrische of met waterstof aangedreven voertuigen.

Duurzaam Zwolle

Naast duurzaam taxivervoer probeert Zwolle ook op andere gebieden te verduurzamen. Zo krijgt de stad in september een fietspad op basis van gerecycled plastic, is de stad koploper in oplaadpunten voor elektrische auto’s en wil de gemeente gebruik gaan maken van geothermie om de CO2-uitstoot te reduceren.

Munckhof

Sinds begin dit jaar is Munckhof verantwoordelijk voor het doelgroepenvervoer in Zwolle. Munckhof bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het vervoersbedrijf is actief op locaties door het gehele land.

Lees ook: 

Bron: Munckhof | Foto: Adobe Stock