06-08-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BMW Noord-Amerika heeft op een conferentie in San Jose zijn nieuwe snellader gepresenteerd. De accu van de elektrische i3 laadt tot 80 procent op in slechts 30 minuten.

De snellader van 24 kilowatt is een ontwerp van BMW en Bosch Automotive Service Solutions, een merkonafhankelijk netwerk voor auto-onderhoud en -reparaties. De marktintroductie volgt op een succesvolle test in 2013 door BMW en General Motors.

Uit de specificaties blijkt dat het apparaat ruim $ 6500 kost voor bedrijven die een partnerschap hebben met BMW. Dat is aanzienlijk goedkoper dan andere snelladers waarvan de prijs kan oplopen tot $ 30.000. Een andere opvallende innovatie is het formaat. Het snellader is half zo groot als gebruikelijk en is aan de muur op te hangen.

 

Laadnetwerk

 

BMW hoopt in hoog tempo zijn laadnetwerk in de Verenigde Staten uit te breiden tegen lagere kosten. Vorige week kondigde de autofabrikant aan samen te werken met laadstationbedrijf eVgo om de dekkingsgraad te vergroten.

BMW wil uitgroeien tot een serieuze concurrent van Tesla Motors, maar wordt daarin gehinderd door het veel beperktere bereik van de elektrische i3. Een groot netwerk van laders en snelladers moet dat compenseren. Bezitters van de i3 hebben in de VS ongelimiteerde toegang tot het snellaadnetwerk van BMW.

Bron: Sustainable Brands, Automotive News | Foto: BMW