11-07-2018 14:34 | Door: Hidde Middelweerd

Stel je voor: je parkeert je elektrische auto net buiten de drukke binnenstad, doet je kofferbak open, haalt je uitvouwbare, elektrische step eruit en legt de laatste kilometer op de step af. Hyundai ziet er wel brood in.

Tijdens de CES 2017, een technologiebeurs in de Verenigde Staten, presenteerde Hyundai al een elektrische step: de Ioniq electric scooter. Nu heeft het Zuid-Koreaanse automerk ook patent aangevraagd op het ontwerp.

Elektrisch rijden

Het idee is niet geheel nieuw. Eerder vroeg Ford al een vergelijkbaar patent aan, maar dan voor de combinatie tussen opvouwbare elektrische fiets en elektrische auto.

Het plan van Hyundai wijkt hier vanaf, omdat het in dit geval om een step gaat. De step die Hyundai voor ogen heeft, kan zelfs zo compact opgevouwen worden dat hij over de schouder gedragen kan worden en in een autodeur opgeborgen kan worden.

Last mile

De kleinere vervoersmiddelen zijn bedoeld voor de zogeheten ‘last mile’. Zo mogen auto’s tegenwoordig niet overal meer de binnenstad in. In andere gevallen is dat wellicht onhandig, vanwege de verkeersdrukte.

Bron: Cnet | Foto: Hyundai