17-07-2018 12:32 | Door: Hidde Middelweerd

De tweede auto die Polestar, het aan Volvo gelieerde automerk, op de markt zal brengen, wordt een directe rivaal van de Tesla Model 3. De Polestar 2 wordt namelijk een volledig elektrische auto met indrukwekkende actieradius én een betaalbare prijs.

Dat meldde Jonathan Goodman, COO van Polestar, tegenover Autocar, tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Elektrische auto

Volgens de COO krijgt de volledig elektrische auto een maximale actieradius van maar liefst 550 kilometer en een vermogen van 400 paardenkracht. Een instapmodel van de Polestar 2 moet ongeveer € 34.000 gaan kosten. Verdere details over de auto zijn nog niet bekend.

Polestar is aanwezig bij het Britse Goodwood Festival of Speed om zijn eerste auto te laten zien, de Polestar 1. Eerder werd bekend dat de hybride luxeauto ongeveer € 155.000 gaat kosten en dat het automerk 500 exemplaren per jaar zal bouwen. Nederland behoort tot een select clubje landen waar de auto als eerste op de markt verschijnt.

Polestar

Goodman vertelde tegenover Autocar dat hij verwacht de markt voor elektrische auto’s in de aankomende zeven jaar explosief zal groeien. Hij raadt andere automerken dan ook aan om niet in te zetten op sub-merken en nichemarkten: “Elektrisch rijden wordt mainstream; ontwikkel dus gewoon een geweldige auto.”

Bron: Autocar | Foto: Polestar