18-07-2018 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

De elektrische raceauto van Volkswagen, de I.D. R, verpletterde onlangs het record van de Pikes Peak International Hill Climb. Nu is het volgende record alweer verbroken: het elektrische racemonster legde de Goodwood hill-climb, een circuit van 1,86 kilometer, af in 43.86 seconden.

Met deze tijd is het de snelste elektrische auto die het circuit ooit heeft afgelegd. De I.D. R was echter niet in staat om het all-time record te verbreken. Die werd in 1999 gevestigd door de MP4/13 Formule 1-auto van McLaren: 41,6 seconden.

Elektrische auto

De I.D. R beschikt over twee elektromotoren, die gezamenlijk een vermogen van 680 paardenkracht produceren. Door het gebruik van lichtgewicht materialen is het totale gewicht van de raceauto laag, ondanks de lithium-ion batterij die het met zich meedraagt.

De raceauto heeft daarnaast een topsnelheid van ruim 240 kilometer per uur en accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,25 seconden.

NIO

Ook de Chinese start-up Nio vestigde deze week een record op het circuit van Goodwood. De volledig elektrische EP9 van NIO reed binnen 44,61 seconden over de finish, een record voor auto’s die legaal aan het verkeer mogen deelnemen.

Bekijk ook:

Bron & afbeelding: Volkswagen