24-07-2018 16:03 | Door: Hidde Middelweerd

Toyota heeft grote plannen voor de Olympische Spelen van 2020, die in Tokyo plaatsvindt. Het Japanse automerk grijpt het sportevenement aan om de toekomst van mobiliteit te tonen, compleet met elektrische auto’s, zelfrijdende auto’s, waterstofbussen en een schare aan technologieën die de toekomst van mobiliteit vorm moeten geven.

Toyota zal innovaties laten zien in drie velden: mobiliteit voor iedereen, duurzame mobiliteit en de ondersteuning van staf, media en atleten tijdens de Olympische Spelen.

Mobiliteit voor iedereen

Toyota gelooft dat iedereen toegang tot mobiliteit zou moeten hebben en is er van overtuigd dat zelfrijdende auto’s daar een essentiële rol in kunnen spelen. Iemand die, om wat voor reden dan ook, niet in staat is om zelf auto te rijden, kan met een zelfrijdende auto weer een bepaalde mate van onafhankelijkheid terugkrijgen in zijn/haar vervoersbewegingen. Tijdens de Olympische Spelen zal Toyota dan ook zelfrijdend vervoer aanbieden op bepaalde, vooraf bepaalde routes.

Ook zet Toyota de e-Palette in: een volledig elektrische deelauto, speciaal ontworpen voor mobility-as-a-service.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid pakt Toyota groots uit. Toyota ziet hierin een sleutelrol weggelegd voor waterstof en heeft al veel plannen in de pijplijn om vorm te geven aan die visie.

Tijdens de Olympische Spelen van 2020 zet Toyota bijvoorbeeld een groot aantal exemplaren van de Sor in, de waterstofbus van Toyota. Ook de Toyota Mirai, de waterstofauto van het automerk, wordt beschikbaar voor werknemers en sporters van de Olympische Spelen.

Zelfs heftrucks op waterstof worden door Toyota geleverd, om werkzaamheden voor de Olympische Spelen te ondersteunen.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Toyota