25-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Ford Motor Company bouwt voor zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Michigan een zonnepark van ruim 1 megawatt. De grootste van de staat.

Het hoofdkantoor in de stad Dearborn krijgt een overkapping voor 360 parkeerplaatsen die voorzien zijn van zonnepanelen. Op het terrein komen nog eens 30 laadstations voor de plug-in hybrides en elektrische auto's van het personeel en de bezoekers.

De bouw begint in september en moet begin 2015 zijn voltooid. De installatie van Ford is de grootste in de staat Michigan en de op een na grootste in het Midwesten van de VS.

 

Logische stap

 

Volgens directeur Bill Ford is het project een logische stap in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. "We investeren niet alleen in nieuwe technologie voor onze producten, maar gebruiken die ook voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid", zei Ford bij de presentatie van de plannen. Het levert een emissiereductie op van 875 ton CO2 per jaar.

Eerder bouwde de autofabrikant al een zonnepark van 500 kilowatt voor zijn assemblagefabriek in Michigan.

Concurrent General Motors kondigde in juni aan twee autofabrieken in die staat te voorzien van elk 150 kilowatt aan zonvermogen.

Bron: Detroit Free Press, Automotive News, Green Car Reports | Foto: Ford Motor Company