19-07-2012 10:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De hybride versie van de populaire Honda Civic zal vanaf begin 2013 ook in de Verenigde Staten worden gebouwd.

Vanwege de populariteit van de hybride Civic heeft het Japanse automerk Honda besloten dat de productie nu ook in de Amerikaanse staat Indiana zal plaatsvinden. Op dit moment vindt de productie van deze auto in Japan plaats, waarna de boliden de Grote Oceaan oversteken. In totaal investeert de fabrikant $40 miljoen (€32 miljoen) om de productie met een kwart op te schalen.

De Civic is al decennialang Honda’s bekendste auto. Sinds 1972 zijn er wereldwijd ruim 17 miljoen verschillende versies van verkocht, waarmee het de zesde populairste auto ooit is. Nu lijkt ook de hybride versie een schot in de roos te worden. In ieder geval voor de werkgelegenheid in Indiana; door de productie van de hybride Civic zullen zo’n driehonderd extra mensen worden aangenomen.

Nederland fietsland

Mooi contrast met het duurzame mobiliteitsnieuws in Nederland: wij schaffen steeds meer elektrische snorfietsen aan, zo bleek uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. Terwijl de verkoopcijfers van brommers en snorfietsen in het eerste halfjaar zijn afgenomen.

Tot enkele jaren geleden waren bromfietsen populairder dan snorfietsen, maar nu is het omgekeerd. De 'gewone' snorfietsen zullen wellicht over enkele jaren een volgende concurrent hebben: de elektrische snorfiets. Tot een paar jaar terug waren ze nauwelijks op de markt,  maar het marktaandeel is van 6.7 procent vorig jaar naar 8.7 procent in het eerste halfjaar van 2012 gestegen. Het lijkt erop dat de elektrische tweewieler zijn weg heeft gevonden op de Nederlandse markt.

Bron: Reuters en Blik op Nieuws Foto: Kurichan