11-09-2018 10:34 | Door: Hidde Middelweerd

Ford heeft de eerste beelden vrijgegeven van zijn eerste volledig elektrische auto: een SUV die momenteel de naam ‘Mach 1’ draagt.

In vergelijking tot andere automerken is Ford vrij laat met het presenteren van zijn eerste elektrische auto. De elektrische SUV moet in 2020 in de verkoop gaan, met een verwacht prijskaartje van ongeveer $ 40.000.

Ford’s elektrische auto

Veel details zijn er nog niet bekend over de elektrische SUV die Ford op de rol heeft staan, afgezien van de actieradius. Op een volle batterij moet Ford’s elektrische auto in staat zijn om 500 kilometer af te leggen.

Ook qua design heeft Ford al een tipje van de sluier opgelicht: die geïnspireerd zijn door de klassieke Ford Mustang. Verder heeft Ford nu de eerste teaser-afbeelding gepubliceerd en een korte video:

Met een beoogde prijs van $ 40.000 lijkt Ford de concurrentie aan te willen gaan met automerken als Tesla, Volkswagen, Volvo en Chevrolet, die elektrische auto’s met vergelijkbare prijzen op de markt hebben gebracht of op de rol hebben staan.

Elektrisch rijden

De plannen van Ford op het gebied van elektrische auto’s werden eerder al gepresenteerd. Het automerk steekt tot en met 2022 ongeveer $ 11 mrd in de ontwikkeling van auto’s met een elektrische aandrijving. Deze strategie moet leiden tot een portfolio van 15 volledig elektrische auto’s en 24 hybride varianten.

“We gaan elektrische varianten maken van onze meest iconische modellen. Als we succesvol willen zijn in elektrisch rijden, moeten we dat doen met modellen die nu al populair zijn”, verklaarde Ford eerder in een statement. Om die reden kreeg de Ford Focus bijvoorbeeld al een elektrisch broertje. Welke andere modellen een elektrisch broertje krijgen, is vooralsnog niet bekend.

Lees ook:

Bronnen: Ford, Business Insider | Afbeelding: Ford