15-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota is voorlopig niet van plan de overeenkomst met Tesla Motors over de afname van accu's voort te zetten. De Japanse autofabrikant concentreert zich volledig op de productie van waterstofauto's.

Dat schrijft The Wall Street Journal. CEO Elon Musk van Tesla Motors hield eerder deze maand de mogelijkheid open voor een nieuwe samenwerking met Toyota. Eind dit jaar loopt het partnerschap af voor de levering van accu's en aandrijflijnen voor de elektrische RAV4 EV.

Toyota zegt in een verklaring dat de samenwerking voor beide partijen zeer succesvol was, maar dat er vooralsnog geen nieuwe projecten in het verschiet liggen. De autobouwer verkoopt de elektrische SUV vooral in Californië. Vanwege het grote prijsverschil met de benzine-uitvoering, die bijna de helft goedkoper is, kwam de verkoop van de elektrische versie nooit echt van de grond.

 

Kritisch

 

In het verleden heeft Toyota zich regelmatig kritisch uitgelaten over de elektrische auto als schoon vervoermiddel. De prijs en de beperkte actieradius staan het succes in de weg. In plaats daarvan investeert het concern in waterstofauto's. Het eerste model komt in 2015 op de markt.

Elon Musk op zijn beurt ziet niets in waterstofauto's, omdat de brandstofproductie erg energie-intensief is. Volgens de CEO is de brandstofcel, vergeleken met de accu, in dat opzicht geen logische keuze.

Bron: Wall Street Journal | Foto: Toyota