15-11-2018 11:00 | Door: Bas Joosse

Twee fabrieken van Volkswagen in Duitsland worden de komende jaren omgebouwd om elektrische auto’s te gaan produceren. Het autoconcern wil de productie van elektrische voertuigen de komende jaren flink opschalen.

De locaties in Emden en Hannover bouwen nu nog benzine- en dieselauto’s, maar moeten samen met de bestaande fabriek in Zwickau het leeuwendeel van de elektrische productie in Europa voor hun rekening gaan nemen. De locatie in Zwickau moet op jaarbasis 100.000 elektrische voertuigen gaan produceren.

In de fabriek in Hannover moet de elektrische ID. Buzz-lijn gebouwd gaan worden, naast de auto’s met een conventionele verbrandingsmotor. De locatie in Emden gaat, net als die in Zwickau, helemaal over op de elektrische productie. “We oriënteren het bedrijf richting schone mobiliteit. Op deze manier zorgen we ook voor duurzame perspectieven voor de toekomst van beide locaties”, stelt Volkswagen-CEO Herbert Diess.

De raad van toezicht keurt de plannen naar verwachting vrijdag goed, waarna de fabrieken in 2022 de eerste elektrisch aangedreven auto’s moeten afleveren.

Elektrische auto's

De aankondiging dat er meer fabrieken worden omgebouwd, is niet verrassend. In 2020 wil het autoconcern op zestien locaties elektrische auto’s produceren. Dat gebeurt nu pas op drie locaties. Naast de ombouw van de twee Duitse fabrieken bouwt Volkswagen in China een fabriek waar jaarlijks 300.000 voertuigen voor de Chinese markt gemaakt worden. In

Elektrisch portfolio

De  Duitse autogroep breidt het elektrische portfolio in rap tempo uit. Dit jaar worden negen nieuwe auto’s gepresenteerd, waarvan er twee volledig elektrisch zijn. Tijdens de Geneva Motor Show werd al een aantal nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd, van automerken die onder Volkswagen Group vallen, zoals de Audi e-tron, de Porsche Mission E en de nieuwste editie in de ID-familie van Volkswagen: de Vizzion.

Anders dan concurenten Toyota en Fiat Chrysler zal Volkswagen waarschijnlijk niet stoppen met de productie van dieselauto’s.

Bron: Volkswagen | Afbeelding: PUBLIC DOMAIN