24-12-2018 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

De Californian Air Resources Board (CARB) heeft een plan uit de doeken gedaan dat moet leiden tot volledig elektrisch busvervoer in de Amerikaanse staat. De ambitieuze doelstelling moet in 2040 gerealiseerd zijn, resulterend in een CO2-reductie van 19 miljard kilo.

Californië heeft ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid. De staat onderscheidt zich al jaren als voorloper op dit gebied, bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met grootmachten als China. Daarnaast werkt de staat aan een verbod op benzine- en dieselvoertuigen en stelde onlangs de installatie van zonnepanelen verplicht bij nieuwbouw. In 2045 wil de staat daarnaast volledig afhankelijk zijn van duurzame energie.

Elektrische bussen

Ook op het gebied van busvervoer is nu een ambitieus plan gelanceerd. Momenteel rijden er slecht 153 emissievrije bussen rond in Californië, maar in 2020 moet dat aantal zijn gestegen naar 1.000 exemplaren. Tot en met 2040 wordt de gehele busvloot in de staat vervangen door elektrische bussen.

Nederland

Ook in Nederland gebeurt genoeg op het gebied van elektrisch vervoer. Dit jaar betekende een mijlpaal voor de regio Schiphol, waar 100 elektrische bussen in gebruik werden genomen. Tot en met 2021 groeit de elektrische busvloot zelfs uit naar 258 exemplaren.

Lees ook:

Bron: Climate Action Group | Foto: Adobe stock