27-02-2019 16:22 | Door: Bas Joosse

Het elektrische automerk Polestar heeft details en beelden van de nieuwe Polestar 2 vrijgegeven. De vijfdeurs auto krijgt een actieradius van ongeveer 500 kilometer. Qua prijskaartje wordt de auto op termijn vergelijkbaar met de Tesla Model 3.

De nieuwe wagen van Polestar krijgt twee elektromotoren en een batterij met een capaciteit van 78 kilowattuur. De batterij is verwerkt in de bodem van de auto, wat de stijfheid van de carrosserie ten goede komt. De motoren hebben een vermogen van 300 kilowatt, dat vertaalt zich in 408 pk. Snel weg zijn bij een stoplicht moet met de Polestar geen probleem zijn; volgens de fabrikant trekt de auto binnen vijf seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur.

Lees ook: 6 Elektrische auto’s die in 2019 in de showroom staan

Passie en toewijding

“Alles rond de auto is ontworpen en gemaakt met passie en toewijding”, stelt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Het bedrijf wil met de bouw van elektrische auto’s de uitdagingen voor de wereldwijde luchtkwaliteit aan de orde stellen. “Polestar levert elektrische auto’s die geweldig zijn om te hebben en te rijden”, zegt Ingenlath.

Polestar ontwikkelde eerder, voor het door Volvo werd overgenomen, performance cars en tuning-accessoires voor auto's. Die geschiedenis is terug te zien ineen speciaal Performance Pack. Met dat performance pack moet het rijcomfort verbeterd worden door nieuwe remmen en een betere wielophanging. Gouden veiligheidsgordels moeten de beleving helemaal af maken.

Afbeelding: Polestar

Dalende prijs

De Polestar 2 moet een concurrent worden voor de Tesla Model 3. De eerste twaalf maanden worden de auto’s voor € 59.900 verkocht. Na 12 maanden daalt die prijs met bijna een derde naar €39.900.  De prijs van de Tesla Model 3 varieert, afhankelijk van de batterij-uitvoering, tussen € 40.000 en € 70.000.

De auto wordt in eerste instantie leverbaar in de Verenigde Staten, China, Canada, België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Uitbreiding naar andere markten wordt volgens Polestar nog overwogen.

Polestar 1

Naast de Polestar 2 bouwt het aan Volvo gelieerde bedrijf ook de Polestar 1: een hybride luxeauto met een prijskaartje van ongeveer € 155.000. Jaarlijks worden 500 exemplaren gebouwd. Nederland behoort tot een select clubje landen waar de auto als eerste op de markt verschijnt.

Bron en afbeelding: Polestar