01-03-2019 08:00 | Door: Bas Joosse

Autodeelplatform SnappCar breidt het delen van private lease-auto’s uit. Na een succesvolle pilot krijgen mensen bij vier leasemaatschappijen korting als ze hun leaseauto via Snappcar delen. Het bedrijf wil binnen een jaar 1500 private leaseauto’s delen.

Autobezitters kunnen via SnappCar hun auto aanbieden als deelauto. Om meer auto’s te kunnen aanbieden, gaat SnappCar samenwerken met vier leasemaatschappijen. Wie via private lease een auto leaset bij één van die maatschappijen en ‘m vervolgens verhuurt via SnappCar, krijgt korting op het maandelijkse leasebedrag. Met Privatelease.com werd eerder al een pilot uitgevoerd; omdat die succesvol was, worden ook Justlease, Directlease en ALD Automotive aangehaakt.

Uitbreiding aantal merken

Met Privatelease.com werd getest met een Fiat 500; met de andere leasemaatschappijen erbij, wordt het aanbod uitgebreid. Ook auto’s van Peugeot, Volkswagen, Opel en Dacia zijn vanaf nu beschikbaar. “Door de uitbreiding in modellen is er voor de huurders op ons platform meer te kiezen. Daar komt bij dat deze auto’s nieuw zijn, een lage uitstoot hebben en zuinig zijn”, zegt Victor van Tol, CEO van SnappCar.

 Lees ookHoe duurzaam zijn deelplatforms?

Korting

Het systeem met korting moet ervoor zorgen dat er meer auto’s gedeeld worden. Een leaserijder moet zijn auto twee dagen per week beschikbaar stellen als deelauto. Na de proef met Privatelease.com concludeert SnappCar dat een private leaseauto in het eerste jaar bijna twee keer zo vaak verhuurd wordt als een ‘normale’ deelauto.

Door de korting die daarmee gemoeid is, rijden sommige leaserijders volgens het deelplatform ‘voor een paar tientjes per maand’ in een nieuwe, schone en verzekerde auto. Ook zijn er leaserijders die geld over houden aan het autodelen. “De kracht van de gedeelde private leaseauto zit ‘m in het feit dat de verhuurders van begin af aan volledig gecommitteerd zijn om hun auto delen. Dat is immers part of the deal met de leasemaatschappij”, stelt Van Tol.

Uitbreiding

Het afgelopen jaar werden ongeveer 300 private leaseauto’s verhuurd, dat moeten er binnen 12 maanden 1.500 worden. Dat de leaseauto’s nieuw zijn en een lage uitstoot hebben, moet helpen om dat doel te bereiken.

De ambitieuze plannen van SnappCar sluiten aan bij de visie die het kabinet heeft op autodelen en mobilteit. In 2021 moeten er 100.000 deelauto’s rijden in Nederland. Met de deelauto wil de overheid onder andere de Randstad bereikbaar houden.

Bron en afbeelding: Snappcar