08-03-2019 07:40 | Door: Sanne Bode

Tijdens de Autosalon van Geneve presenteert Audi een compacte elektrische SUV: De Q4 E-tron Concept. Qua uiterlijk lijkt de auto veel op de Audi E-tron, zijn grote broer die dit jaar op de markt komt. Audi wil de auto eind 2020 in productie brengen.

Het studiemodel geeft volgens de Duitsers een goede weergave van de productieversie. De auto is 4,59 meter lang, 1,90 meter breed en heeft een hoogte van 1,61. Daarmee is dit model langer dan de 4,48 meter lange Q3, maar korter dan de 4,66 meter lange Q5. 

De elektrische SUV krijgt twee elektromotoren die gezamenlijk goed zijn voor een vermogen van 306pk. Het voertuig krijgt een 4-wielaandrijving, waarbij de nadruk op de aandrijving van de achterwielen ligt met een elektrische 204pk-motor. De maximale snelheid is 180 kilometer per uur; de Audi bereikt 100 kilometer per uur in 6,3 seconden.

450 kilometer

In de bodem is een 82 kWh accupakket verwerkt, waarmee de auto volgens Audi ruim 450 kilometer moet kunnen afleggen. Volgens Audi is de accu met in dertig tot tachtig minuten op te laden. 

Het studiemodel en daarmee ook de productieversie, maken gebruik van het MEB-platform van de Volkswagen Group, het modulaire platform dat ook onder auto’s als de VW ID Buggy en de Skoda Vision iV komt. Het merk maakt hiermee de flexibiliteit van het platform zichtbaar door verschillende type auto’s te produceren.

Solar Sky-lak

De auto beschikt over een virtual cockpit en een head-up display. Via verschillende drukknoppen op het stuurwiel zijn diverse functies te bereiken en bovenop de middenconsole is een 12,3-inch infotainmentdisplay aangebracht. 22-Inch wielen en een speciale ‘Solar Sky-lak’, die bepaalde golflengtes van het zonlicht reflecteert waardoor de auto minder snel opwarmt, zijn typische snufjes die Audi in de auto heeft verwerkt.

Tot en met 2025 komt Audi met maar liefst twaalf volledig elektrisch aangedreven auto’s, waaronder de E-tron Sportback.

Bron: Audi | Foto: Audi