18-03-2019 14:14 | Door: Bas Joosse

Laadbedrijf Fastned breidt verder uit in Europa. Het bedrijf won recent aanbestedingen om in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland laadstations met snelladers voor elektrische auto’s te bouwen.

Het netwerk van Fastned bestaat inmiddels uit 88 stations in Nederland en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk worden in Sunderland en Newcastle al stations gebouwd. De gewonnen aanbesteding geeft Fastned het recht om vijf extra laadstations te bouwen. De stations komen op plaatsen rond Newcastle. Op ieder station komen minimaal twee snelladers van 50 kilowatt. De laders zijn geschikt voor alle soorten elektrische auto’s.

“Fastned is opgericht om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. We zijn daarom blij dat we kwalitatieve snellaadinfrastructuur in het noordoosten van Engeland aan kunnen gaan bieden. Betrouwbare snellaadinfrastructuur maakt volledig elektrische auto’s net zo praktisch als brandstofauto's”, stelt Michiel Langezaal, CEO van Fastned.

Lees ook: Primeur voor Fastned met nieuw snellaadstation

Zwitserland

Van een andere orde van grootte is de tender die Fastned in Zwitserland won. Begin maart kreeg het bedrijf toestemming om de komende jaren twintig snellaadstations te bouwen, verspreid over heel Zwitserland. Na de bouw mogen de stations dertig jaar geëxploiteerd worden. De Zwitserse overheid zette in totaal 100 snellaadstations in de markt

Europa

Fastned wil de komende jaren een Europees netwerk van oplaadstations met snelladers bouwen. In Duitsland worden met subsidie van de overheid 25 stations gebouwd. Alle stations van Fastned zijn voorzien van snelladers van 175 kilowatt. Op een deel van de stations zijn ook nog snellere laders met een capaciteit van 359 kilowatt beschikbaar. Om te kunnen investeren haalde het bedrijf door het uitgeven van obligatie al miljoenen euro’s op.

Bron: Fastned | Afbeelding: Adobe Stock