07-10-2014 12:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

  De bouw van de snellaadstations van het Nederlandse start-up bedrijf FastNed is in volle gang. Elke week start de bouw van een nieuw laadstation.

Deze week vindt de oplevering plaats van het dertiende laadstation; langs de A12 bij Zoetermeer. Nummer veertien, langs de A16 bij Dordrecht, is ook bijna klaar. Dat meldt de nieuwssite NOS.

FastNed heeft een onzekere start gehad, maar mede dankzij de beursgang van afgelopen juni en een lening van vermogensfonds Flowfund kon de bouw van de laadstations sneller van de grond komen. FastNed is echter nog bezig om investeerders en beleggers te vinden voor de benodigde € 40 mln.

Desondanks heeft FastNed er alle vertrouwen in dat het goed komt. “Wij gaan het land veranderen. Binnen een paar jaar hebben we geen dertien, maar 200 snellaadstations”, zegt mede-eigenaar Bart Lubbers. Hiermee is FastNed goed op weg om marktleider te worden.

De snellaadstations zijn sneller en praktischer dan gewone laadstations, die tijdrovend en soms al bezet zijn. De gemiddelde laadtijd bij een laadstation van FastNed is vijftien minuten tot een halfuur. De snellaadstations zijn te herkennen aan de gele bogen. FastNed zegt dat er aan het eind van dit jaar een landelijke dekking is.

Bron: NOS | Foto: Roos Korthals Altes, via Fastned