11-10-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1.Tesla Model D: de S met vierwielaandrijving

 

Tesla brengt een nieuw model elektrische auto op de markt. De Model D is een vierwielaangedreven versie van de bestaande Model S.

De Model D is voorzien van twee motoren, een motor op de vooras en een op de achteras. De bestaande versies van de Model S, krijgen allemaal een D-variant: de 60D, 85D en P85D. Die laatste is de krachtigste. Met in totaal 700 paardenkrachten is de wagen volgens de autobouwer ‘de snelste sedan ooit’. Hij schiet in 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. “Alsof je wordt gelanceerd vanaf een vliegdekschip”, zei Musk bij de presentatie.

Meer weten? Lees verder.

 

2. 5 vragen aan 3 genomineerde MVO-managers 2014

 

Drie succesvolle MVO-managers strijden om de titel MVO-manager van het jaar 2014. Wat drijft hen? Wat betekent duurzaamheid voor de genomineerden persoonlijk?

Vijf vragen aan Carola Wijdoogen (directeur Duurzaam ondernemen/CSR Nederlandse Spoorwegen), Koen Eising (manager MVO Alliander) en Inka Pieter (directeur MVO en Milieustrategie KLM).

Meer weten? Lees verder.

 

3. Mobile Water Management: meten zonder natte voeten

 

De Delfste start-up Mobile Water Management timmert sinds drie jaar aan de weg met apps voor mobiel watermanagement. Waterschappen hebben de applicaties al ontdekt en vanuit het buitenland groeit de interesse.

“Vanuit mijn werk als universitair hoofddocent Operational Water Management aan de TU Delft was ik altijd bezig met technologie en water, ook in het buitenland”, vertelt oprichter en CEO Peter-Jules van Overloop van Mobile Water Management. “Sensoren leverden wel veel informatie op, maar in een waterrijke omgeving gingen die altijd stuk. Ik zocht naar een manier om die belangrijke meetgegevens toch te verzamelen, zonder investeringen in dure, waterbestendige apparatuur.”

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Erik Tjallinks, via Flickr