26-07-2012 14:45 | Door: Raksha Hoost

BMW gaat zijn elektrische auto’s direct online verkopen.

Binnenkort wordt het mogelijk om met een paar muisklikken een elektrische BMW te bezitten. Autofabrikant BMW gaat zijn elektrische auto’s namelijk online verkopen. BMW ziet dit als een goedkopere manier om meer kopers te bereiken.

Promotie en kosten

De verkoop van elektrische auto’s komt namelijk moeilijk op gang. In 2011 waren de verkoopcijfers van deze milieuvriendelijke auto’s van BMW 43 procent lager dan dat voorspeld was.

Dit is funest voor de autofabrikant, omdat het ontwikkelen van een elektrische auto jaren duurt en er een aanzienlijk bedrag voor wordt uitgetrokken. Zo steekt BMW $3 mrd (€2,5 mrd) in de ontwikkeling van zijn elektrische auto’s.

Het unieke online verkoopplatform helpt BMW naast de promotie van auto’s ook om kosten te besparen. Verkoop via Internet zorgt voor lagere distributiekosten dan wanneer via een dealer wordt gekocht.

Modellen en doelgroep

Online kopers kunnen kiezen tussen de elektrische en hybride modellen van het I-submerk, de i8 en de i3.

Met het online verkoopplatform richt BMW zich voornamelijk op mensen die dagelijks aankopen doen op het internet. Wanneer het platform daadwerkelijk online komt, is nog niet duidelijk.

Gisteren werd bekend dat dochterbedrijf BMW i Ventures van BMW Group investeert in Coulomb Technologies. Dit is een Amerikaanse leverancier van elektrische laadstations en software.

Bron: Bloomberg

Foto: Moyan Brenn