21-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla opent begin 2015 een tweede distributiecentrum en eindassemblagefabriek in Tilburg.

Het nieuwe Europees distributiecentrum (EDC) komt op het logistieke bedrijvenpark Vossenberg West II. Het nieuwe centrum ligt vlakbij de vorig jaar geopende vestiging in Tilburg. Via de Rotterdamse haven gaan de Tesla's naar de eindassemblagefabriek, waar de auto's gereed worden gemaakt voor de Europese klanten.

Door de toename van de wereldwijde vraag naar elektrische auto’s breidt Tesla uit. Volgens het Financieele Dagblad verkocht Tesla vorig jaar 22.500 auto’s. De verwachting is dat de verkoop dit jaar stijgt naar zo'n 35.000 Tesla's. Behalve in Nederland verkoopt de Amerikaanse elektrische autobouwer via Tilburg ook auto’s in België, Frankrijk en Duitsland. Het distributiecentrum geldt als basis voor de Europese markt.

‘Het is geweldig nieuws dat Tesla nu al wil uitbreiden en dat ze een locatie hebben gevonden die dicht bij de huidige vestiging ligt’, zegt de Tilburgse wethouder Erik de Ridder van Economische Zaken. Hij verwacht dat de nieuwe vestiging bijdraagt aan de werkgelegenheid in de regio. Inmiddels werken ongeveer 180 mensen bij Tesla in Tilburg. Het is nog niet duidelijk hoeveel nieuwe banen de tweede vestiging oplevert.

De elektrische autofabrikant werkt verder aan de uitbreiding van het eigen Europese netwerk van supersnelle laadpalen. Tesla-rijders kunnen op 75 strategische locaties terecht. Dat aantal neemt de komende jaren nog verder toe.

Bron: het Financieele Dagblad | Foto: harry_nl, via Flickr