27-10-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse autofabrikanten Porsche, Mercedes en Audi willen een goedkopere elektrische auto op de markt brengen. De modellen moeten concurreren met de Model S van Tesla Motors.

Dat meldt het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Geïnspireerd door het succes van de Model S willen Porsche, Mercedes en Audi een betaalbaardere sedan opnemen in het wagenpark.

Details over de nieuwe elektrische auto's zijn er volgens het blad nauwelijks. De modellen van Porsche en Mercedes zouden volgens insiders een bereik van 400 kilometer op een volle accu moeten halen. De elektrische Porsche zou een slag kleiner zijn dan de vierdeurs hybride Panamera. De wagen wordt niet eerder verwacht van 2018.

De elektrische Mercedes in de S-klasse laat nog langer op zich wachten, mogelijk tot 2021. De eisen van de autofabrikant en de beschikbare accutechniek zouden nog te ver uiteen liggen.

Audi wil volgens Manager Magazin met een nieuwe elektrische SUV concurreren met de Model X van Tesla. Ook voor deze auto geldt dat hij op zijn vroegst eind 2017 van de lopende band rolt.

Bron: Manager Magazin | Foto: Tesla Motors