29-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

KLM gaat samenwerken met de autodeeldienst Uber. Klanten die op de website van de luchtvaartmaatschappij een Europese Citytrip boeken, krijgen een tegoed van € 30.

Per Europese bestemming laat KLM zien of Uber er diensten aanbiedt. Het tegoed is een jaar geldig. De klant mag het gebruiken in alle landen en steden waar de autodeeldienst actief is. KLM kondigde de samenwerking aan via de eigen website. Met de actie wil KLM meer rechtstreekse klanten trekken. Als de kortingsactie een succes is, krijgt die mogelijk een vervolg.

Voor Uber is KLM de eerste grote klant in Europa. Het bedrijf zei bij de introductie van de Uber API, die toegankelijk is voor derde partijen, onder meer  te hopen op samenwerking met reisorganisaties. Uber zou dan het vervoer kunnen regelen van de luchthaven naar het hotel. In de Verenigde Staten werkt de dienst al samen met United Airlines en Hyatt Hotels en Resorts.

De actie is ook van toepassing voor de UberPOP-dienst. Chauffeurs die via deze dienst in Amsterdam werken, kregen begin deze maand nog een boete. Zij zouden zich schuldig maken aan illegaal taxivervoer.

Bron: KLM, Uber | Foto: KLM