05-11-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Continental schrijft fors af op een joint venture voor de productie van accu’s voor elektrische auto’s. De groei van de wereldwijde markt voor deze auto's blijft achter bij de verwachting van de fabrikant.

Dat meldt persbureau Bloomberg. De bandenfabrikant ging in 2013 een joint venture aan met het Koreaanse conglomeraat SK Innovation, voor de ontwikkeling en productie van lithium-ion-accu’s. De bedrijven spraken af € 270 mln in de samenwerking te steken, om de concurrentie met technologiereus Samsung aan te gaan. “Maar de markt voor accu’s is nu een stuk minder aantrekkelijk dan we twee jaar geleden dachten”, zegt Continental-CFO Wolfgang Schaefer tegen Bloomberg. “Mensen stellen hun aankopen uit.”

Volgens onderzoeksbureau IHS Automotive bedraagt het aandeel elektrische auto’s in 2020 wereldwijd 1 procent. Op dit moment is dat 0,3 procent. Autofabrikanten hadden die groei rooskleuriger voorspeld en moeten hun prognoses naar beneden bijstellen, schrijft Bloomberg.

De tegenslag staat in contrast met de situatie op de Europese en Nederlandse markt. Bijna 10 procent van de nieuw verkochte personenauto’s in Nederland is dit jaar een elektrische of hybride auto, verwacht adviesbureau Aumacon.

Continental heeft € 77,9 mln afgeschreven op de joint venture. Vermoedelijk nog eind dit jaar besluit het concern of de activiteiten worden voortgezet.

Bron: Bloomberg | foto: Nick Ares, via Flickr