10-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BMW heeft een lantaarnpaal ontwikkeld met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De Duitse autobouwer begint volgend jaar een pilot in München.

BMW heeft een aantal prototypes van de lantaarnpaal gebouwd, die LED-verlichting combineren met de eigen laadtechniek van het concern. Dat meldt persbureau Reuters. De laadpalen zijn geschikt voor alle merken elektrische auto’s. Automobilisten betalen voor het opladen via een app.

Voor het hoofdkantoor van de Beierse autofabrikant staan al twee laadlantaarns. Volgens BMW kan de paal gemakkelijk in de bestaande infrastructuur van straatverlichting worden ingepast. Ook voor de pilot in München maakt het bedrijf gebruik van het openbare verlichtingsnetwerk.

BMW heeft de afgelopen jaren een aantal elektrische en hybride auto’s op de markt gebracht, waaronder de kleine i3 en de hybride i8. Maar het bedrijf merkt dat potentiële kopers nog aarzelen vanwege de beperkte actieradius van de wagens en de beschikbaarheid van laadpunten. Dat probleem wil BMW aanpakken. De autobouwer investeerde eerder in software en apps die bestuurders van elektrische auto’s helpen het dichtstbijzijnde laadpunt te vinden.

Bron: Reuters | foto: M93, via Flickr