13-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hyundai en dochterbedrijf Kia kregen veel kritiek op hun nieuwe, niet bepaald zuinige modellen. In een reactie laten de bedrijven weten miljoenen groene auto’s meer te willen bouwen.

Dat meldt persbureau Reuters. De verbruiksstatistieken van de Kia Soul en de Hyundai Genesis riepen nogal wat vragen op. Ook bij beleggers. Uit data van het Amerikaanse milieuagentschap EPA blijkt dat de Genesis tussen de 10,7 en 13,1 liter per 100 kilometer verbruikt. De Kia Soul doet het al wat beter, met 9,0 liter per 100 km. In de Verenigde Staten kreeg Hyundai bovendien een boete van $ 350 mln voor het onjuist weergeven van het brandstofverbruik.

De beide Zuid-Koreaanse autobouwers melden nu dat zorgen over hun duurzame imago niet nodig zijn. Samen hebben de merken zeven energiezuinige auto’s in hun programma. In 2020 moeten dat er ten minste 22 zijn. Achttien daarvan zijn hybrides, waaronder kleine auto’s en wagens voor zakelijk gebruik. Daarnaast hebben Kia en Hyundai twee brandstofcelauto’s en twee elektrische auto’s op het programma staan.

Hyundai leverde afgelopen zomer in Nederland de eerste auto met een brandstofcel af. De Hyundai ix35 FCEV verbruikt 0,95 kilo waterstof per 100 kilometer en heeft een bereik van 594 kilometer.

Bron: Reuters | foto: Hyundai