19-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota heeft de naam van de waterstofauto officieel bekend gemaakt. De Toyota Mirai komt begin 2015 op de markt.

Het Japanse autoconcern kondigde begin dit jaar de komst van de Fuell Cell Vehicle (FCV) al aan. CEO Akio Toyoda van Toyota ziet de waterstofauto als voertuig van de toekomst. Toyoda beschouwt de introductie van de Mirai als een kentering in de auto-industrie. Mirai is het Japanse woord voor toekomst.

Toyoda stelt dat de waterstofauto een beter alternatief is als schoon vervoermiddel dan de elektrische auto. De actieradius is hoger en de auto kost minder. Op een volle tank kan de Mirai ongeveer 480 kilometer vooruit. Het bijtanken kost ongeveer vijf minuten. Het enige minpuntje is volgens de autofabrikant het gebrek aan tankstations voor waterstofauto’s. Het concern werkt aan een eigen infrastructuur.

De Mirai van Toyota is de tweede waterstofauto op de markt. Hyundai was de Japanse concurrent net voor met de Hyundai ix35 FCEV. Zowel Toyota als Hyundai krijgen er volgend jaar concurrentie bij. In 2016 komt ook Honda met een waterstofauto. De exacte prijs van de Mirai is nog niet bekend. In Japan ligt de prijs rond de $ 69.000 en in de Verenigde Staten kost de auto ongeveer $ 50.000.

Bron: Toyota, BusinessGreen, engadget.com | Foto: engadget.com