21-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verduurzaming in de logistiek nadert het stadium van business as usual. Ook personenvervoerders committeren zich aan de doelstellingen van  Lean and Green Logistics.

22 bedrijven uit het personenvervoer mochten deze week een Lean and Green Personal Mobility Award in ontvangst nemen. De prijs is meer een verplichting dan een award. Lean and Green verplicht de bedrijven namelijk hun CO2-uitstoot binnen 5 jaar met minimaal 20 procent te reduceren.

Bedrijven die deze doelstelling daadwerkelijk al hebben waargemaakt, krijgen de Lean and Green Personal Mobility Star. De Goudappel Groep was tijdens de bijeenkomst op het hoofdkantoor van de ANWB het derde bedrijf in Nederland die deze beloning kreeg toegekend.

Het programma voor het personenvervoer bestaat sinds 2013. Het onafhankelijke platform Connekt introduceerde samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in 2008 al de Lean and Green Logistics voor de transportsector. Meer dan 300 vervoerders en verladers in de transportsector committeerden zich sindsdien aan dat programma.

Bron: Transportnieuws | Foto: Connekt Lean & Green