24-11-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors wil binnen vijf tot zes jaar een accufabriek in Duitsland bouwen en gaat mogelijk samenwerken met BMW.

Dat meldt Der Spiegel. Tesla’s topman Elon Musk spreekt in het interview in het Duitse weekblad over een mogelijke samenwerking met BMW. Musk ziet vooral kansen om samen met de Duitse autobouwer de ontwikkeling van de accu-technologie te versnellen.

Daarnaast bekijkt Tesla samen met BMW de mogelijkheid voor gedeeld gebruik van de relatief kostenefficiënte koolstofcomposieten van BMW. "Dat kan interessant zijn voor onze carrosseriebouwers", zegt Musk. Het sterke materiaal is 30 procent lichter dan aluminium en 50 procent lichter dan staal. "Een lichtgewicht constructie maakt een elektrische auto efficiënt en dynamisch", zegt BMW manager Bernhard Dressler. BMW gebruikt de koolstofvezel carrosserieën voor zijn i3-model en de i8 plug-in hybride.

Tesla maakt wereldwijd een sterke groei door. Momenteel bouwt het bedrijf in de Amerikaanse staat Nevada een gigafabriek voor accu’s. Vorige maand maakte het concern bekend dat er in 2015 een tweede Europees distributiecentrum (EDC) in Tilburg komt. Het EDC geldt als basis voor de Europese markt.

Bron: Autoweek, Der Spiegel, Groen7 | Foto: Micro Wilhelm, via Flickr