03-12-2014 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onverwacht kondigt de noodlijdende autobouwer Spyker een fusie aan met een producent van elektrische vliegtuigen.

“Deze boeiende nieuwe duurzame technologie zal zijn weg vinden naar toekomstige automodellen van Spyker'’, zegt Spyker-directeur Victor Muller in een verklaring. Het  is onduidelijk om welk bedrijf het gaat. Wel meldt Muller dat zijn nieuwe partner een Amerikaanse producent is. Als Spyker in de toekomst met een elektrische auto komt, zou dat een opmerkelijke koerswijziging zijn voor het bedrijf.

Tegelijk met het bericht over de fusie, maakte Spyker dinsdag bekend dat het uitstel van betaling heeft gekregen. De autobouwer verkeert in financiële problemen en voelt de hete adem van schuldeisers in zijn nek. Volgens Muller staat een kredietfaciliteit al in de stijgers.

De voorgenomen fusie met de onbekende vliegtuigbouwer is het volgende hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van Spyker. In 2010 nam het Saab over, waarna de Zweedse autofabrikant in 2011 failliet ging. Een dochteronderneming van Spyker moest vorige maand al uitstel van betaling aanvragen door het mislukte avontuur van Spyker in de Formule 1 in 2007.

Bron: Spyker, Sprout, De Telegraaf | foto: Matt, via Flickr