04-12-2014 14:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De happy few die in de markt zijn voor een supersnelle sportwagen, kunnen niet meer om hybride auto’s heen. Ferrari komt nu met de overtreffende trap.

De Italiaanse autofabrikant presenteert deze week zijn nieuwste topmodel. De FXX K heeft een hybride aandrijving die bestaat uit een V12 en een elektromotor. Samen produceren die maar liefst 1.050 pk, waarvan 190 pk voor rekening komt van de elektromotor.

De FXX K is de eerste hybride die mag toetreden tot de exclusieve club van ‘hypercars’ met meer dan 1.000 pk. Ferrari’s vorige paradepaardje, de LaFerrari, kwam tot 950 pk. Dat was al de krachtigste hybride. Lamborghini’s Asterion produceert 910 pk, de P1 van McLaren komt tot 903 en Porsche heeft voor 2015 de 887 pk sterke 918 Spyder aangekondigd.

 

CO2-uitstoot

 

Ferrari heeft nog weinig details bekend gemaakt over de FXX K. Het is echter niet de verwachting dat deze hybride een erg milieubewuste keuze zal zijn. Zijn voorganger, de LaFerrari heeft een CO2-uitstoot van 330 gram per kilometer. Dat is nogal wat, maar in deze markt waar onvoorstelbare cijfers de boventoon voeren valt het mee.

De Bugatti Veyron, die met zijn benzinemotor ook 1.000 pk telt, stoot 574 gram CO2 per kilometer uit. De meeste normale hybride auto’s weten hun uitstoot echter te beperken tot minder dan 100 gram.

Overigens zal de FXX K nooit op de openbare weg te zien zijn. Ferrari nodigt een exclusieve club trouwe klanten uit om de auto te kopen. Zij mogen zo nu en dan op het circuit in hun bolide rijden, terwijl de auto bij Ferrari in beheer blijft.

Bron: Ferrari | Foto: Ferrari