09-12-2014 11:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Britse autoprogramma Top Gear kraakt alles wat duurzaam is. Toch roept het BBC-kijkcijferkanon de BMW i8 uit tot auto van het jaar.

De presentatoren van het populaire autoprogramma staan erom bekend dat ze allergisch zijn voor geitenwollensokken en milieuregelgeving. De licht ironische campagne die Top Gear voert tegen elektrische auto’s liep zijn eerste barstjes op toen presentator James May bekende dat hij een BMW i3 had gekocht. Met de uitverkiezing van de i8 tot Auto van het Jaar, lijkt het programma de elektrische auto te omarmen.

De plug-in hybride van BMW mag zich door de uitverkiezing in een illuster rijtje scharen. Eerder riep het programma onder meer de Range Rover Evoque, Ford Fiesta en Ferrrari 458 Italia uit tot auto van het jaar.

 

Prius

 

Top Gear concludeerde ooit dat de hybride Toyota Prius meer brandstof verbruikt dan een snelle BMW M3. Uit de controversiële test bleek dat de Prius 16,4 liter brandstof per 100 kilometer verstookt en ook nog eens een van de langzaamste auto’s ooit op het Top Gear testcircuit is.

Bron: CleanTechnica, Gas 2.0 | foto: Wikimedia Commons