11-12-2014 09:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Franse onderneming Bolloré Group investeert € 150 mln in 16.000 oplaadpalen voor elektrische auto's. Bij oplevering zijn in heel Frankrijk bestuurders nooit meer dan 40 kilometer van een laadpaal verwijderd.

Het voorstel van de Bolloré Group bestaat uit een investering van € 150 mln verspreid over vier jaar. Die toezegging is voldoende voor de installatie en het onderhoud van 16.000 laadpalen met een laadsnelheid tot 22 kilowattuur. De Franse minister Emmanuel Macron van Economische Zaken heeft de publiek-private samenwerking aangekondigd.

De uitbreiding van het laadnetwerk is een initiatief van de Franse regering. Een beter landelijk dekkend netwerk moet elektrisch autogebruik stimuleren. Het huidige netwerk bestaat uit 14.000 oplaadpunten.

 

Kritiek

 

Er klinkt ook kritiek. Volgens Breezcar voldoet het plan niet aan de verwachtingen van de gebruikers. De Franse vergelijkingswebsite voor elektrische en hybride auto’s wijst erop dat de laadpalen weinig waarde hebben langs de grote wegen. Gebruikers willen langs de snelweg binnen 30 minuten op kunnen laden met snellaadpalen. De palen in het huidige voorstel doen er 4 tot 5 uur over.

Bron: France24, Breezcar | Foto: A. Currell, via Flickr