18-12-2014 13:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

APM Terminals stapt voor zijn nieuwe containerterminal op de Tweede Maasvlakte over op windstroom van Nuon. Het personeel krijgt elektrische auto's.

APM en Nuon Energy hebben een tweejarig windstroomcontract afgesloten met een waarde van € 5 mln. Alle kranen en containervoertuigen op de nieuwe locatie zullen met windstroom worden aangedreven. Daarmee is APM de eerste CO2- en NOX-neutrale containerterminal ter wereld.

Nissan

Ook voor het vervoer van personeel stapt APM over op duurzaam elektrisch vervoer. De totale order van APM Terminals omvat negentien bedrijfsauto’s en zestien personenauto’s, allen van Nissan. De medewerkers op de kade en op kantoor kunnen ermee over het 86 hectare grote containerterrein rijden.

Managing Director Frank Tazelaar van APM Terminals Maasvlakte 2 is trots op het inkoopbeleid van zijn bedrijf: “Hiermee verbeteren we het milieu in en rond de Rotterdamse haven en zetten we een standaard in de containerterminalindustrie op het gebied van duurzaamheid.”

De terminal van APM zal later deze maand het eerste containerschip ontvangen. De overslag kan 2,7 mln 20-voets zeecontainers per jaar verwerken.

Bron: APM Terminals, Nissan | foto: Nissan