05-01-2015 12:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zonnepanelen op het dak en accu’s in de kelder. Een Amerikaanse start-up biedt appartementengebouwen zelfvoorzienende laadpalen.

Elektrisch rijden en zonnestroom lijken een ideale combinatie. Maar de zon schijnt overdag en auto’s staan meestal ’s avonds en ’s nachts voor de deur. Direct opladen met zonnestroom is daarom in de praktijk vaak moeilijk.

Powertree Services, een start-up uit San Francisco, biedt een pakket van zonnepanelen, energieopslag en laadpalen aan. Het bedrijf huurt van een complex het dak voor zonnepanelen en enkele parkeerplaatsen in de inpandige garage. Het bedrijf plaatst in de garage zijn accu’s en laadfaciliteiten. De start-up heeft contracten met 68 appartementengebouwen in de stad.

 

Parkeren

 

Abonnementhouders kunnen behalve van de laadpalen in hun eigen appartementencomplex ook gebruik maken van de Powertree-laadpunten in andere gebouwen. Zij mogen daar dan gelijk hun auto parkeren.

Bijzonder aan de dienst is dat gebruikers tegen een vast tarief kunnen opladen zo vaak zij willen. Voordeel voor beheerders van de appartementencomplexen is dat zij geen investeringen hoeven te doen en zelfs huur ontvangen van Powertree.

Powertree Services gebruikt Lithium-ionaccu’s van Panasonic, die ook in veel elektrische auto’s terug te vinden zijn.

Bron: Treehugger, CleanTechnica | foto: Powertree Services