09-01-2015 10:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

The New Motion plaatst dit jaar 5.000 nieuwe oplaadpunten in Nederland. Het bedrijf werkt daarvoor samen met de installatiebedrijven Comfort Partners en BAM.

De partijen gaan een strategische samenwerking aan, gericht op kennisdeling en innovatie van gemeenschappelijke processen. De uitbreiding van het laadnetwerk voorziet in een groeiende behoefte aan oplaadpunten aan huis. Die is ontstaan door de toename van elektrische en plug-in hybride auto’s op de Nederlandse wegen.

Volgens oprichter Ritsaart van Montfrans van The New Motion bedraagt de terugverdientijd van een laadpaal drie tot vier jaar, uitgaande van gemiddeld drie of vier laadbeurten per dag. Dat zegt hij in een interview met de website Tankpro.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Economische Zaken schatten dat Nederland inmiddels 15.000 oplaadpunten telt. Daarvan staan er 10.000 op een publieke of semi-publieke locatie, zoals bij een carpoolplek of supermarkt. De overige laadpunten zijn te vinden op thuislocaties. The New Motion nam in 2014 zijn tienduizendste laadpunt in gebruik.

 

Te laag

 

Volgens de Rijksoverheid zijn er nog te weinig oplaadpunten. Economische Zaken verwacht dat in 2015 bijna 20.000 volledig elektrische auto’s en plug-in hybrides op de weg rijden. Bovendien is het aantal woningen met een eigen parkeerplaats aan huis laag.

The New Motion, Comfort Partners en BAM denken met dit nieuwe contract niet alleen het elektrisch rijden een impuls te geven. Zij benutten ook elkaars kennis op het gebied van installatietechniek en laadoplossingen voor elektrisch auto’s.

Bron: The New Motion | foto: The New Motion, Tankpro