13-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

General Motors presenteert de Chevrolet Bolt. De Amerikaanse autofabrikant belooft een betaalbare, volledig elektrische auto met een bereik van 320 kilometer.

Naar verwachting is de nieuwe Chevrolet vanaf 2017 te koop voor $ 30.000. Met een groot bereik tegen een relatief lage prijs wil General Motors (GM) de strijd aangaan met elektrische-autoproducent Tesla. Vorig jaar kondigde Tesla de Model 3 aan, een elektrische auto met hetzelfde bereik in dezelfde prijsklasse.

Al in 2013 maakte GM de plannen voor de Bolt bekend. Vandaag presenteerde het bedrijf het prototype tijdens de Detroit Auto Show. Hoewel GM naar verwachting wil concurreren met Tesla, heeft de Bolt qua uiterlijk veel weg van de elektrische BMW i3. Ook het materiaalgebruik is vergelijkbaar met een focus op lichtgewicht om zo het bereik te vergroten.

 

Smartphone

 

Bestuurders kunnen dankzij slimme software hun smartphone gebruiken als sleutel en de auto zichzelf laten parkeren. Diezelfde software maakt de auto ook zeer geschikt voor autodeelprogramma’s. De accu van de nieuwe auto wordt gemaakt door het Zuid-Koreaanse chemiebedrijf LG Chem, dat ook de batterij voor de recent aangekondigde hybride Chevrolet Volt produceerde.

Bron: General Motors, Wall Street Journal | Foto: Jeffrey Sauger voor Chevrolet, © General Motors