14-01-2015 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla-CEO Elon Musk heeft grootse verwachtingen voor de productiecapaciteit van de elektrische autofabrikant. Tijdens de Detroit Auto Show sprak hij over het afleveren van een paar miljoen auto’s per jaar.

In 2014 produceerde het Amerikaanse bedrijf er nog 35.000. Musk koppelt de ambitieuze verwachtingen aan een hogere productie van lithium-ion accu’s. Onder andere de gigafabriek in Nevada moet hier aan bijdragen. Die zal volgens de CEO na ingebruikname meer lithium-ion accucellen produceren dan alle andere accufabrieken bij elkaar.

De ‘paar miljoen’ is een hele stap omhoog van de 500.000 auto’s per jaar waar Tesla momenteel naar streeft. Met die productie hoopt Musk vanaf 2020 winst te gaan maken. Daarvoor is het wel nodig om de kosten van de accu’s flink omlaag te brengen. Dat is precies het doel van de gigafabriek. “Als die dat niet doet, zou ik ontslagen moeten worden”, zei Musk tijdens het interview.

 

Betaalbaar

 

Deze zomer start de verkoop van Tesla’s derde elektrische auto, de Model X. Vorig jaar kondigde het bedrijf ook de Model 3 aan. De Model 3 moet met een bereik van 320 kilometer voor een prijs van € 26.000 elektrisch rijden voor meer mensen betaalbaar maken.

Niet alleen op het gebied van elektrische auto's is Musk ambitieus. Als CEO van SpaceX probeert hij toegang tot de ruimte goedkoper te maken met een herbruikbare raket. Eerder zei hij dat kolonisatie van de planeet Mars zijn belangrijkste doel is.

Bron: The Verge | Foto: Harry_nl, via Flickr