15-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Eindhovense zonnewagen Stella is genomineerd voor de Crunchies, de ‘Oscars van de technologie’. De auto schaart zich daarmee in een opvallend rijtje.

De Crunchies worden uitgereikt door het Amerikaanse technologieblog Techcrunch en nieuwswebsite VentureBeat. Stella is genomineerd in de belangrijkste categorie, Best Technology Achievement. Hier een overzicht met alle nominaties, verdeeld over 20 categorieën.

De Eindhovenaren krijgen concurrentie van Apple’s nieuwe betaalsysteem Pay, Bitcoin-betaalmethode Block Chain, de landing op komeet Rosetta door ruimtevaartorganisatie ESA en de technologie van raketbouwer SpaceX.

World Solar Challenge

Stella doet in oktober van dit jaar mee aan de World Solar Challenge in Australië. In 2013 won de auto van de TU Eindhoven al de Cruiser klasse van deze wedstrijd. Het team is een actie begonnen om stemmen binnen te halen voor de Crunchies.

Opvallend aan Stella is vooral de ruimte in de wagen. De 4,5 meter lange zonneauto kan vier mensen vervoeren en mag in Nederland de openbare weg op.

Bekijk een filmpje over Stella op Youtube:

Bron: Solar Team Eindhoven | foto: Solar Team Eindhoven