04-02-2015 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Chinese zonnepanelenbouwer Hanergy werkt aan elektrische auto’s op zonne-energie. Liefst vijf modellen wil het bedrijf lanceren.

De nieuwe zonneauto’s rijden naar verluidt 100 kilometer op een volle accu. In de zon is het accupakket van de Hanergy-modellen in vier uur opgeladen. De auto's hebben geen laadpaal nodig, maar zijn voorzien van zes vierkante meter zonnepanelen op het dak. Dit schrijft Bloomberg op basis van een email van Hanergy.

Al in oktober dit jaar zouden de eerste modellen op de markt komen. Zonnepanelenproducent Hanergy werkt samen met twee Chinese partijen en drie bedrijven uit het buitenland. In augustus 2014 nam Hanergy het Amerikaanse Alta Devices over. Dit bedrijf werkt aan toepassing van dunnefilm zonnepanelen in smartphones en auto’s.

 

Hanergy

 

Hanergy is een groot Chinees concern, op veel terreinen actief in de hernieuwbare energie. Het bedrijf levert onder meer de dunne filmzonnepanelen die meubelgigant IKEA verkoopt. Eerder kondigde het bedrijf aan samen met Tesla te werken aan een snellaadnetwerk voor China.

Beelden van de nieuwe modellen zijn nog niet beschikbaar. De foto toont een Aston Martin in racetrim. Voor de auto dienden de zonnepanelen van Hanergy als stroombron voor de airco.

Bron: PV-Tech, Bloomberg | Foto: Aston Martin