06-02-2015 20:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota Motor Europe wil al zijn hybride-accu’s terug. Het bedrijf neemt niet langer genoegen met een inzamelpercentage van 91 procent en zet in op 100.

Dat heeft Toyota bekend gemaakt. In Europa verloopt het innemen van oude accu’s via Toyota’s verkooppunten. Automobilisten kunnen hun gebruikte batterijen inruilen voor een nieuwe. Dat heeft geleid tot een hergebruikspercentage van 91 procent.

Dit wil Toyota Motor Europe (TME) nu omhoog brengen naar 100 procent. Naast het inzamelen via het eigen netwerk, wil het bedrijf ook autosloperijen inzetten. Daarnaast verlengt het bedrijf zijn huidige accu-recyclingpartnerschappen tot 2018. Onder andere het Franse Société Nouvelle d’Affinage des Metaux en het Belgische Umicore recyclen hybride-accu’s voor TME.

De hybride-accu’s in Toyota- en Lexus-modellen kunnen langer mee gaan dan de auto’s zelf. Vaak is er alleen sprake van het terugnemen van de accu als de auto niet langer bruikbaar is. Hoewel de meeste hybride-accu’s bestemd zijn voor recycling, werkt TME aan andere mogelijkheden. Zo kunnen oude accu’s dienen als tijdelijke stroomopslag.

Bron: Toyota | Foto: Richard Kelly, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)