09-02-2015 12:45 | Door: Erik Verheggen

Air France-KLM is de duurzaamste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In een scorekaart van een Amerikaanse milieuorganisatie haalt de maatschappij een bijna perfecte score.

Milieuorganisatie NDRC heeft 17 luchtvaartmaatschappijen beoordeeld op hun duurzame prestaties. De NGO richt zich daarbij vooral op het gebruik van biobrandstof. Vliegt de maatschappij op biobrandstoffen? Is zij transparant over de herkomst van de brandstof? Wordt verdringing van voedselgewassen vermeden? Air France-KLM scoort 20 punten, op een maximum van 23. British Airways, United Airlines en Virgin Atlantic volgen met 14 punten.

Dat de ene duurzaamheidsindicator de andere niet is, bewijst Finnair. De Finse maatschappij mocht zich in januari nog beroepen op een hoge score in het IATA Environmental Assessment Programme. In de scorekaart van het NRDC bungelt de Scandinavische airliner stijf onderaan met 2 punten uit 23.

 

KLM

 

De 17 vliegmaatschappijen hebben samen 600.000 mijl aan vluchten op biobrandstof op hun naam staan. KLM had in 2011 een primeur met de eerste commerciële vlucht op biobrandstof. In 2012 kwam KLM, in samenwerking met de Nederlandse producent van biobrandstoffen SkyNRG, met het Corporate Biofuel Programma. Onder andere Philips, Heineken, Ahold, Accenture, Nike en het ministerie van Infrastructuur en Milieu doen daar aan mee.

Bron: NDRC, Edie.net | foto: Lord of the Wings, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)