13-02-2015 15:00 | Door: Erik Verheggen

Sri Lanka is bekend om zijn thee en als toeristische bestemming. Niet om zijn elektrische auto’s en al helemaal niet vanwege zijn supersnelle sportwagens.

De Vega brengt daar verandering in. Met 900 paardenkrachten en een topsnelheid van 240 kilometer per uur is de auto absoluut geen slak. Maar er hangt wel een verwacht prijskaartje aan van $ 400.000. De auto is helemaal opgetrokken uit carbonvezel en weegt slechts 1.360 kilo. Twee elektrische motoren drijven de auto aan.

Het brein achter de auto is technologieondernemer Harsha Subasinghe uit Sri Lanka. Zijn bedrijf ontwikkelt software voor de reis- en toerismesector. Een team van 30 mensen werkt aan de ontwikkeling van de Vega.

Volgens de BBC wil Subasinghe niet alleen een elektrische sportwagen op de markt te brengen. De ondernemer wil ook laten zien waartoe het Sri Lankaanse bedrijfsleven in staat is. De economie op het eiland zit in de lift. Dat blijkt wel uit de verdubbeling van het inkomen per hoofd van de bevolking sinds 2005.

Toch wordt de productie van de auto een hele uitdaging. Niet alle gereedschappen en grondstoffen voor de bouw van de supersportwagen zijn op het eiland aanwezig.

Bekijk een filmpje over de Vega op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Yu9SAwpxrWE

Bron: BBC | foto: Codegen International