14-02-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Zet Tesla ook de energiemarkt op zijn kop?

 

Autobouwer Tesla ziet kansen om zich ook in de opkomende markt voor energieopslag te mengen. Het bedrijf komt over een half jaar met een accu voor thuisgebruik.

Dat heeft Tesla-CEO Elon Musk gezegd in een gesprek met analisten, schrijft persbureau Bloomberg. Volgens Musk presenteert zijn bedrijf de accu voor thuisgebruik al ‘redelijk snel’. De productie moet over zes maanden beginnen.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Miele verkleint CO2-afdruk met circulaire wasmachine

 

Recycler Coolrec werkt samen met Miele aan het terugwinnen van metalen uit afgedankt witgoed. Deze krijgen een tweede leven in nieuwe Miele wasmachines.

De bedrijven zijn daarvoor een pilot gestart. Het recyclingproces vindt plaats in de Coolrec-fabriek in Dordrecht, waar de recycler over een speciale verwerkingslijn voor witgoed beschikt.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Rotterdams designbureau presenteert oprolbaar zonnepaneel

 

Het Rotterdamse ontwerpbureau Waacs heeft een oprolbaar zonnepaneel ontwikkeld voor smartphones.

Het ontwerp van Waacs onder leiding van creative director Marcel Jansen is gebaseerd op de werking van de papyrusrollen van de oude Egyptenaren. Een bekender vergelijkbaar systeem is de rolmaat of een fotorolletje. Het oprolbare zonnepaneel moet een einde maken aan lege smartphones onderweg.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: RacoonyRE via Wikipedia (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)