17-02-2015 16:52 | Door: Thijs ten Brinck

Met zijn speciale accutechnologie rijdt de elektrische Quantino van nanoFlowcell verder dan menig benzinemodel. Ook de topsnelheid ligt hoog met 200 kilometer per uur.

De autobouwer nanoFlowcell uit Liechtenstein maakt voor zijn modellen gebruik van flowbatterijen. Deze bijzondere batterijen maken gebruik van twee gescheiden tanks, met daarin geladen vloeistof.

“De Quantino is een elektrische auto voor iedereen. Betaalbaar en met een extravagant en uniek design,” aldus Nunzio La Vecchia, technisch directeur van nanoFlowcell in een persbericht. “Het is niet zomaar een conceptcar, nog dit jaar zullen we er echt mee gaan rijden.”

Flowbatterij

De flowbatterij van de Quantino heeft een grote energiecapaciteit. Tweemaal 175 liter is genoeg voor meer dan 1000 kilometer per tankbeurt. De flowcell-technologie maakt het bovendien mogelijk de accuvloeistof bij een speciaal tankstation snel te vervangen. Tanken gaat dan bijna net zo soepel als met benzine- of dieselauto’s.

De autobouwer nanoFlowcell presenteert de auto 3 maart op de autosalon van Geneve. Eerder kondigde het bedrijf uit Liechtenstein al de Quant F aan, ook dit concept zal op de beurs in Geneve staan. NanoFlowcell wil de Quantino nog dit jaar verder uitwerken en de typegoedkeuring regelen, zodat het model de weg op mag.

Bron: PR Newswire | Foto: PR Newswire